Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 21., péntek

Burgonyás kenyér


Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
7,5 dkg burgonya főzve, áttörve
2,5 dl víz
4 teáskanál olaj
2-2 tk. cukor, , kömény és szárított élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat a gép utasításának megfelelően bepakoljuk a tartályba. Lezárjuk a kenyérsütőt, és alap programra bekapcsoljuk. Három óra kel neki, míg megsül benne a kenyerünk.


Lakik a házunkban egy kedves idős házaspár, aki olyanok nekünk, mintha a szüleink, a nagyszüleink lennének. Éppen ezért nem is meglepő, amikor megszólal a telefon, és Marika néni felszól, hogy elkészült a sütemény, menjünk a kóstolóért. És persze ez fordítva is így működik. Ha nálunk készül valami finomság, akkor Bence sétál le egy emeletet a megrakott tányérkával. S hogy miért írtam most ezt el? Mert Marika nénitől származik ennek a burgonyás kenyérnek a receptje is, nála sült az első adag. Ő kísérletezte ki, miből mennyi kell ahhoz, hogy tényleg egy finom, puha kenyér legyen a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése