2011. október 21., péntek

Chilli bab (nem csípős)


Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb vékony csíkokra vágva

4 kis dobozos sűrített paradicsom

2 dbz konzerv vörösbab

2 dbz kukorica

2 fej hagyma

5 gerezd fokhagyma

2 db TV paprika

2 db paradicsom

bors

Elkészítés:

A hagyományos pörköltökkel ellentétben most nem a hagymát teszem először a forró olajra a lábosba, hanem a felcsíkozott húst. Átpirítom, ráöntöm a paradicsomszószt, és megszórom a félkarikákra vágott hagymával. Pár percig párolódni hagyom a hagymát, majd ráteszem a szeletelt paprikát és paradicsomot, valamint a fűszereket. Ekkor már látom, szükséges-e még vizet önteni alá, vagy elég az a folyadék, ami rajta van. Ha kell, inkább pár kortynyi vizet kapjon, minthogy leégjen. Fedő alatt párolom. Ha a hús megpuhult, ráöntöm a lecsöpögtetett bab-és kukoricakonzerveket. A fokhagymát csak ezután dobom rá, hogy az ízéből, aromájából ne vegyen el sokat a főzés. A gázt már el is zárom, és hagyom, hogy gőzében még egy kicsit puhuljon, érlelődjön. Nem kell más hozzá tálaláskor, mint egy nagy szelet kenyér.


Mint szinte minden pasi, az én férjem is szereti a babos ételeket. A nagy többséggel ellentétben azonban nagyon nem kedveli a csípős ízeket. Ezért olyan megoldást kerestem, amiben élvezheti az ízeket anélkül, hogy "tüzet lehelne":-) Így akadtam erre a receptre, amit a téli időszakban gyakran el is készítek, és nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert a drágám műszakba jár dolgozni, és ez egy olyan étel, ami egyrészt laktató, másrészt pedig könnyen meg lehet melegíteni a mikróba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése