2011. október 20., csütörtök

Csodakókuszos


Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 db tojás
2 kispoharas tejföl
1 cs. sütőpor
1cs. vaníliás cukor
1 tábla tortabevonó+ 2 ek. olaj
Elkészítés:
Egy tálba belemérem a lisztet, ráteszem a cukrot, a kókuszreszeléket, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a két tojást. Fakanállal jól kikavarom, és egy sütőpapírozott vagy kikent-lisztezett kisebb méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt sül meg, de mindenképpen érdemes megszúrni egy fogpiszkálóval, és ha már nem ragad rá a massza, akkor elkészül. Kivesszük a sütőből, deszkára tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben a csokit összetörjük, hozzáadjuk a két evőkanálnyi olajat és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy széles pengéjű késsel a süti tetejére kenjük, és ha megdermed, lehet szeletelni.


Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható sütemény. Ha egyszerűen akarnám leírni, akkor egyetlen mondat lenne: bele mindent a tálba és kikavarjuk:-)) Aki szereti a kókuszt, annak igazi csemegévé válhat. Amikor megismertem ezt a receptet, heteken át szinte más édességet nem is készítettem. Egy kis segítség azoknak, akik még most kezdenek sütögetni: amikor azt írtam, hogy vízgőzben felolvasztjuk a csokit, akkor arra gondoltam, hogy egy lábosban vizet teszünk melegedni a tűzhelyre, és keresünk egy olyan tálkát, amit rá tudunk tenni a lábosra úgy, hogy ne érjen bele a vízbe. Semmiképen ne műanyagot használjunk! Ebbe a tálkába kerülnek a csokikockák és az olaj, ami azért kell hozzá, hogy szép fényes mázt kapjunk majd. Ha már a csoki felolvadt, elzárjuk a gázt és a tálat kivesszük a fürdőből. Vigyázzunk, mert biztosan meleg lesz az is!

2 megjegyzés:

  1. Ez igazán remek a kökuszosok között.Kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Sokan elkészítették már az ismerősök közül is, még senkinek nem volt rá panasza:-) Próbáld ki Te is!

    VálaszTörlés