Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 20., csütörtök

Hawai saláta


Hozzávalók:
1 dbz kukoricakonzerv
1 dbz ananász konzerv
10 dkg sonka
1 kis tubus majonéz
2 pohár tejföl
pici só
kevés cukor

Elkészítés:
A konzerveket felbontom és lecsöpögtetem, a levükre nem lesz szükség. Ha az ananász körcikkes, akkor összevagdalom kockákra. A sonkát felcsíkozom. Elkészítem az alapot. Ehhez egy tálba beleöntöm a tejfölt, a majonézt, a sót és a cukrot és jól kikavarom. Mint mindent, ezt is érdemes megkóstolni, hogy az ízek harmonikusak legyenek. Ezután jöhet bele a sonka, a kukorica és az ananász. Összekeverem, és mehet a hűtőbe pár órára.


Nagyon egyszerű, gyors és egyáltalán nem költséges saláta. Bevallom őszintén, az ötletét egy pizza szórólapról kölcsönöztem:-) Bence előszeretettel olvasgatja ezeket a kínálatokat, aztán engem bombáz, hogy legközelebb mi mindent rendeljünk. Ám ha megnézel egy ilyen ajánlatot, láthatod, hogy elég csillagászati összeget kérnek egy-egy adag salátáért. Így inkább megnéztem, miből állították össze, és az ár töredékéért elkészítettem itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése