Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 21., péntek

Kalács a kenyérsütőből


Hozzávalók:

12 gramm friss élesztő

40 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

5 dkg vaj megolvasztva(lehet margarin is)

270 ml tej

csipet

10 dkg cukor

ízlés szerint mehet bele a gép jelzésekor kakaópor, darabolt dió, mazsola...

Elkészítés:

Semmi más tennivalónk nincs, mint a hozzávalókat a géphez tartozó utasítás alapján belepakolni a kenyérsütőbe. Nálam először a tej és az olvasztott vaj kerül bele, majd erre jön a liszt, a cukor és a , legvégül pedig a morzsolt élesztő. Alap sütési funkción sütöm, 3 óra múlva készül el.




Már évek óta van kenyérsütő gépünk. Sok receptet kipróbáltam az elején nagy lelkesedésemben, de igazándiból mind a mai napig általában bolti kenyeret veszünk. Amit viszont nagyon szeretek sütni a géppel, az ez a kalács. Finom puha tésztája van, ami ezer képen ízesíthető És az illata amikor sül....azt nem is lehet elmondani. Főleg a legutóbbi alkalommal, amikor egy kevés színtelen mandula aromát csepegtettem hozzá. Ha kalácsot sütök, egyértelmű, hogy aznap este kakaóval vagy tejeskávéval ez kerül a vacsoraasztalra. Bencének ilyenkor jut belőle másnap tízóraira is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése