Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 20., csütörtök

Karfiolos csirke


Hozzávalók:
3 db csirkecomb kettévágva(de bármilyen csirkehús részt használhatunk hozzá)
1 közepes fej karfiol
20 dkg reszelt sajt
1 nagy poharas tejföl
ételízesítő
csirke fűszersó
pici olaj
csipet bors
1 db tojás
Elkészítés:
A csirkecombokat befűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent tepsibe pakolom úgy, hogy közte legyen még hely a karfiolnak is. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd úgy nyersen a hús közé teszem. Megszórom ételízesítővel. A tejfölben elkeverem a tojást, ételízesítőt és borsot, majd a keverékkel bevonom a csirkét és a karfiolt. Kevés vizet öntök alá, majd lefóliázva betolom az előmelegített sütőbe. Kell neki majdnem egy óra párolódás, puhulás a gőzben. Utána a fóliát leveszem, és megszórom a sültet reszelt sajttal, majd visszadugom a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, kicsit megpiruljon.


Érdemes a karfiolos csirkét a sütőedényben tálalni, hiszen igazán akkor látszik az étel szépsége, úgy tudunk minél több dicséretet bezsebelni érte:-) Pedig egy roppant egyszerűen, kevés időráfordítással elkészíthető egytálételről van szó. Az előkészítés nem is vesz igénybe tíz percnél több időt. Másik nagy előnye, hogy bár így önállóan is megállja a helyét a családi asztalon, de ha váratlanul betoppan még egy éhes száj, felturbózható az ebéd vagy vacsora egy kis sült krumplival, nagyon jól megy hozzá. Én általában szoktam pár szemet legalább Bencének készíteni. Ő azt a verziót eszi hozzá szívesen, amikor a kockára vágott főtt krumplit kevés olajban átpirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése