Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 21., péntek

Lencsefőzelék


Hozzávalók:
20-25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
1 kk. mustár
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összetörve
ételízesítő
2 csapott ek. liszt


Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott lencsét egy lábasban annyi vízzel feltesszük főni, hogy jó két ujjnyira ellepje. (én előző este szoktam beáztatni) Beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt és a fokhagymát, és fedő alatt puhára főzöm. Közben a tejfölt egy tálban jól kikeverem a liszttel és a mustárral. Ha már puha a lencse, egy merőkanálnyi levet leveszek róla, és azzal még jól átkeverem a habarást, majd óvatosan a főzelékhez adom. Hagyom, hogy a liszt íze pár pillanat alatt elfőjön, addig kevergetem, hogy nehogy odakapjon. Fasírttal vagy pörkölttel tálalom.



Szerencsés vagyok, mert a férjem és a fiam is mindenféle főzeléket megeszik. Pontosabban a párom egyedül a tökfőzeléktől ódzkodik:-)). Így minden héten kerül az asztalunkra egy-két alkalommal valami főzelékféle. Ez a mostani lencsefőzelék Bence kérésére készült. A mustártól kap egy kis pikáns ízt, és szerintem a babérlevél is eleget savanyít rajta, de van, aki külön egy kis ecetet is löttyint rá a végén. Kinek-kinek ízlése szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése