Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 18., kedd

Ludaskása


Ludas kása
Hozzávalók:
1 kg vegyes leveszöldség(sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
1 kg libahús
(én ezt szárnyközépből főztem)
20 dkg rizs
ételízesítő
őrölt bors
szemes bors
kevés olaj
Elkészítés:
A libahúst jól megmossuk, ha kell kiáztatjuk, majd egy lábosban feltesszük hideg vízben főni. Ha felfő akkor lehabozzuk, majd bezöldségeljük, szórunk bele pár szem szemes borsot, ételízesítőt és lefedve puhára főzzük. Ha elkészül, leszűrjük a levest. A húst leszedjük a csontról, és a zöldségekkel együtt lehetőleg egyforma nagyságúra kockázzuk. Kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd ha kifehéredik, felöntjük a rizsnél 2,5x-es mennyiségű forró levessel. Megszórjuk kevés őrölt borssal, és fedő alatt pároljuk. Az a jó, ha szaftos a rizs, olyan rizottó jellegű. Mikor már majdnem megpuhul, óvatosan belekeverjük a zöldségeket és a húst. Megszórhatjuk ízlés szerint vágott petrezselyemzölddel. Elzárjuk a gázt, és még pár percig hagyjuk a gőzben puhulni.
A legfinomabb szerintem párolt vöröskáposztával.
Anyukám gyakran főzött hol ludas, -hol kacsás kását, attól függően, milyen szárnyas került a konyhába. Halála után több mint tizenöt évig nem ettem ilyet. Nem attól féltem, hogy elrontom, hanem szerintem inkább az tartott vissza, hogy nem fogom benne fellelni azt az igazi anya féle ízt....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése