Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 22., szombat

Madártej


Hozzávalók:
2 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
vaníliás pudingpor(főzős)
vanília


A tojásfehérjékből kemény habot verek. Amikor már fényesedik a hab, hozzáadok 5 dkg cukrot, és készre verem. A cukortól jó kemény lesz. A tej 2/3 részét egy vízzel kiöblített lábosban odateszem főni. Ha forr, egy evőkanállal beleszaggatom a habot. Lassú tüzön főzöm, s ha már a habgaluskák egyik oldala megszilárdul, akkor óvatosan megfordítom őket. Amikor kész, kiszedem egy tálba és félre teszem. Ezután hozzáöntöm a tej maradékát, beleteszek egy darab vaníliarudat kettévágva (ha nincs, akkor jó a vaníliás cukor is) és felforralom. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral és 2 evőkanál pudingporral. A forró tejből merek rá pár kanállal, mint egy habarásnál, és a keveréket beleöntöm a tejhez. Pár percig kavargatom, míg a pudingpor kicsit be nem sűríti a tejet. Elzárom a gázt, és a madártejet kiszedem egy tálalóedénybe, tálkába. Ha kicsit meghül, ráteszem a habgaluskákat.


Ezt az édességet én nem szeretem, de ez persze nem jelenti azt, hogy a férjemnek és a fiamnak ne készíteném el. Egyik barátnőméknek nagy tejgazdaságuk van, így ha friss tehéntejhez jutunk, igazi élvezet még dolgozni is vele. Sűrű és krémes, gyönyörű, mutatós édesség lesz belőle.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félre sikerült bejegyzés volt, bocsika.

      Törlés
  2. Nagyon ügyes vagy!
    Vasárnap mi is ezt készítettünk a menyemmel.Üdv,Olgis.

    VálaszTörlés