Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 23., vasárnap

Pácban sült oldalas



Hozzávalók:
1 kg oldalas
3-4 gerezd fokhagyma
A páchoz ízlés szerint:
őrölt kömény, őrölt bors, csípős ketchup,
1 dl olaj
Elkészítés:
A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon jó egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.


Nagyon nagy sikert aratott ez az ebéd ma nálunk. A hú annyira puha volt, hogy a villa úgy szaladt bele, mint egy darabka vajba. A fűszerektől és a ketchuptól elég sós is lett, és olyan szép színe volt, hogy nem is hagytam tovább felnyitás után a sütőbe, nehogy kiszáradjon. Kitettem egy tálba, majd rácsorgattam a sütőzacskóból a megmaradt fűszeres levet. Tört krumplit, párolt brokkolit és kelbimbót ettünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése