Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. október 20., csütörtök

Rizsfelfújt


Hozzávalók:
1 liter tej
20 dkg rizs
5 ek. cukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst és a mazsolát külön-külön jól megmosom és lecsepegtetem. A tejet egy vízzel kiöblített lábosba öntöm, majd beleteszem a sót, a cukorból három kanállal, a vaníliás cukrot és a rizst, és takarék lángon addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Ha egy kicsit meghül a tejberizs, beleteszem a reszelt citromhéjat.
A tojások sárgáját kikeverem a maradék cukorral, és beledolgozom a tejberizsbe. A fehérjékből kemény habot verek, és óvatos mozdulatokkal, hogy minél kevésbé törjem össze, beleforgatom a rizsbe. Egy sütőformát kivajazok, ebbe kanalazom a masszát, amit aztán forró sütőben harminc percig sütök.


Tudom, hogy az édes illatok ínycsiklandozóak amikor kivesszük a sütőből a tálat, mégis érdemes várni egy kicsit, mert ha hűl, akkor könnyebben lehet szép kockákat vágni a rizsfelfújtból. Ezután már ízlés szerint nyakon önthető sodóval, pudinggal vagy egyszerűen csak egy adag finom lekvárral, ahogy én szoktam. Nagyszerű második fogás egy finom leves után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése