2011. október 24., hétfő

Són sült csirke


Hozzávalók:
1 kg csirkehús
1 kg só

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb (és talán nagyszerűbb) húsétel kevés van a világon! Egy tepsi aljába beleöntjük a sót, és rápakoljuk a megmosott, papírtörlővel leszárított csirkedarabokat. Ha sikerül egy kisebb csirkére szert tennünk, egészben is süthetjük. Ezután már nincs más dolgunk, mint a tepsit betenni az előmelegített sütőbe, és aránylag kis lángon 45-50 percig sütni.


Sokan tartanak ettől a recepttől, azt gondolják, a csirke majd magába szív egy rakás sót, és élvezhetetlen lesz az étel. De ez nem így van. A csirkehús se sós, se sótlan nem lesz sütés közben, és ha időben kivesszük, mikor már szép hólyagos a bőre, kiszáradni sem fog. Egészséges étel, hiszen semmi plusz zsiradékot nem juttatunk bele sütés közben, saját zsírja is kisül szépen belőle. Van olyan ismerősöm, aki a sót előtte egy tálban összekeveri kevés vízzel és ezzel a masszával beborítja az egészben hagyott sütnivaló csirkét. Én nem szoktam ilyesmivel pepecselni, de garantálom, hogy a mai ebédünk eredménye is ínycsiklandozó omlós csirkehús volt, valami fenségesen ropogós bőrrel bevonva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése