2011. október 19., szerda

Tojáslikör


Hozzávalók:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
és alkohol ízlés szerint (ez nálunk 3 dl vodkát jelent)
Elkészítés:
Úgy kezdem, hogy felforralom a tejet. Míg lehűl, van időm a többit előkészíteni. Egészen pontosan addig kimérem a vodkát, és a tojásokat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha a tej meghűlt, akkor belekeverem a cukros tojást, majd egy üvegben összeöntöm az alkohollal és jól összerázom. Mint minden ilyen készítménynek, így természetesen ennek sem árt, ha áll pár napig fogyasztás előtt.


A tojáslikőr is egy olyan dolog, amit nem készít el minden nap az ember. Valahogy szorosan összekötődik a Karácsony hangulatával, magával a fenyőillatú ünneppel, amit komolyan mondom, érzek is az orromban, ha most rá gondolok:-) Szóval én ezt a likört általában egy másfél-két héttel korábban szoktam összeállítani. Persze minden nap felrázom az első időkben, és olyankor megesik, hogy egy-két cseppet megnyalok, de csak mert tutira akarok menni.-))))
Nagyon finom, lágy, krémes likőrt kapunk végeredménynek, és se munkában, se anyagiakban nem megterhelő tételek ezek. A három deci vodka nekünk pontosan elég bele, nem szeretem, ha elnyomja az ízeket az alkohol. Ha marad belőle az ünnepek után, két-három hétig nem lesz semmi baja.

4 megjegyzés:

  1. Nem vagyok egy alkohol imádó, de a finom, gyenge likőröket nagyon szeretem! :) Ez annak tűnik! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Imádom a finom likőröket:-)
    Főleg a téli estéken, ha úgy hozza a kedvem.
    Gratulálok, guszta:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Próbáljátok ki bátran:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jól hangzik . Mivel nem vagyunk nagy alkohol fogyasztok így nem készítek gyakran likőrféleséget. Eddig nálunk a balys volt a befutó. Ezt az ünnepekre elkészítem.

    VálaszTörlés