Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 15., kedd

Burgonyás pogácsa


Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db tojás
1 dkg élesztő
20 dkg burgonya megfőzve
2-3 ek. tej

tetejére:
1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Közben a liszttel elmorzsoljuk a zsírt, majd összegíúrjuk az élesztővel. Ekkor jöhet hozzá a tojás és a főtt burgonya. Sózzuk ízlés szerint, és a tejet adagolva szép sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva fél órát pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, formával vagy egy pohárral kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük egy tojás sárgájával, és meleg sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése