Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 15., kedd

Csokimázas diós süti


Hozzávalók:
15 dkg darált dió
2 kis poharas tejföl
1 db tojás
1/2 cs. sütőpor
25 dkg cukor
25 dkg liszt
Tetejére:
1 db tortabevonó
2 ek. olaj
Elkészítés:
Egy tálba kiöntjük a tejfölt, majd alaposan kikeverjük a cukorral. Beleütjük a tojást, azt is elkeverjük benne, majd jöhet a darált dió, és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Egy tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük, vagy sütőpapírt vágunk bele. a masszát a tepsibe kanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Érdemes azért közben néha ránézni, de semmi képen ne az első tíz percben nyissuk ki a sütőt. Ha elkészül, kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni. A tortabevonót az olajjal együtt egy tálba tesszük, és vízgőz fölött kavargatva szép fényes simára összemelegítjük. Ezzel a mázzal vonjuk be a diós süti tetejét.



Szeretem ezeket az egy tálban néhány mozdulattal összekutyulható finomságokat. Ez is egy olyan recept, amihez szerintem mindig van otthon minden. Akár egy ebéd után is percek alatt összedobható, vagy ha bejelentkezik egy vendég, mire megérkezik, és lefő a kávé, ez is az asztalra kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése