Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 3., csütörtök

Diótorta


A piskóta és a krém elkészítésének menetét megtalálod a "Torta a 11. születésnapra" bejegyzésnél. Ugyanakkora a piskóta, mint amit ott leírtam. A különbség csak annyi, hogy a krémbe itt darált dió került, a torta tetejét pedig 1 1/2 tábla olvasztott tortabevonóval kentem le. A felolvasztáshoz egy tálkába összetördeltem a csokit, hozzátettem két kanál olajat, és vízgőz felett gyakran kavargatva szép folyóssá melegítettem. Ezután egy széles pengéjű késsel elkentem a torta tetején, és diódarabokkal és cukorgyönggyel díszítettem.


Ez a torta a férjem egyik születésnapjára készült. A főzött tortakrém még sohasem okozott csalódást, nálunk mindenki nagyon szereti.

2 megjegyzés: