Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 4., péntek

Görögsaláta

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
50 dkg paradicsom
2 fej lila hagyma
10 dkg olajbogyó
25 dkg fetasajt
kb. 8 ek. olíva olaj
1/2 citrom leve
só, őrölt bors, morzsolt oregánó

Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, és közel azonos kockákra felvagdalva egy tálba teszem. Rádobálom a kettévágott olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsolom a citrom levével és az olívaolajjal, majd megszórom a fűszerekkel. Óvatosan összeforgatom, és a hűtőben hagyom összeérni.


Nagyon szeretem a görög salátát. Pontosabban minden salátával jó barátságban vagyok, és szerencsémre ebben a férjem és a fiam, valamint ha nálunk jár, akkor a keresztlányom is támogatnak. Sokáig nálunk is a francia saláta volt a sláger, aztán elrugaszkodott a fantáziám, és azóta már sokféle "legelnivaló" van terítéken nálunk:-) Ezt a görög salátát rendszerint sült csirke mellé szoktam kínálni, de én még másnap is szivesen megeszegetem magában.

1 megjegyzés:

  1. Látom Nálatok is nagy sláger:-)
    Megsúgom minden héten készítek, nem bírom megunni:-D

    VálaszTörlés