2011. november 4., péntek

Görögsaláta

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
50 dkg paradicsom
2 fej lila hagyma
10 dkg olajbogyó
25 dkg fetasajt
kb. 8 ek. olíva olaj
1/2 citrom leve
só, őrölt bors, morzsolt oregánó

Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, és közel azonos kockákra felvagdalva egy tálba teszem. Rádobálom a kettévágott olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsolom a citrom levével és az olívaolajjal, majd megszórom a fűszerekkel. Óvatosan összeforgatom, és a hűtőben hagyom összeérni.


Nagyon szeretem a görög salátát. Pontosabban minden salátával jó barátságban vagyok, és szerencsémre ebben a férjem és a fiam, valamint ha nálunk jár, akkor a keresztlányom is támogatnak. Sokáig nálunk is a francia saláta volt a sláger, aztán elrugaszkodott a fantáziám, és azóta már sokféle "legelnivaló" van terítéken nálunk:-) Ezt a görög salátát rendszerint sült csirke mellé szoktam kínálni, de én még másnap is szivesen megeszegetem magában.

1 megjegyzés:

  1. Látom Nálatok is nagy sláger:-)
    Megsúgom minden héten készítek, nem bírom megunni:-D

    VálaszTörlés