2011. november 1., kedd

Kavart almás, fahéjas mázzal


Hozzávalók:
3 darab nagyobb alma reszelve
20 dkg liszt
3 db tojás
25 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A mázhoz:
1 db tojás fehérje, 15 dkg cukor, 2 kk. fahéj, 1 kk. citromlé


Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apródonként a lisztet, sütőport, végül az almát. Jól összeforgatjuk, és egy kikent-lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt sül meg. Közben a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd gépi habverővel addig verjük, míg kemény nem lesz az állaga, sűrű krémszerű. Ha megsül a tészta, deszkára vagy rácsra borítva hagyjuk kihülni, és végül széles pengéjű késsel rákenjük a fahéjas mázt.


Nagyon gyors sütemény, tíz perc sem kell az előkészületekhez, bármikor összedobható. Aki pedig nem szereti a mázas sütiket, nyugodtan megszórhatja egyszerű porcukorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése