Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 1., kedd

Kavart almás, fahéjas mázzal


Hozzávalók:
3 darab nagyobb alma reszelve
20 dkg liszt
3 db tojás
25 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A mázhoz:
1 db tojás fehérje, 15 dkg cukor, 2 kk. fahéj, 1 kk. citromlé


Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk apródonként a lisztet, sütőport, végül az almát. Jól összeforgatjuk, és egy kikent-lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt sül meg. Közben a tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd gépi habverővel addig verjük, míg kemény nem lesz az állaga, sűrű krémszerű. Ha megsül a tészta, deszkára vagy rácsra borítva hagyjuk kihülni, és végül széles pengéjű késsel rákenjük a fahéjas mázt.


Nagyon gyors sütemény, tíz perc sem kell az előkészületekhez, bármikor összedobható. Aki pedig nem szereti a mázas sütiket, nyugodtan megszórhatja egyszerű porcukorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése