Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 11., péntek

Pizzás csiga


Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 tubus pizzakrém
20 dkg reszelt sajt
1 db tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni. Ha már puha a tészta, akkor lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal, (maradjon a tetejére is belőle)és szorosan feltekerjük. Ujjnyi széles szeleteket vágunk belőle egy éles késsel, és szilikonos vagy vékonyan kiolajozott tepsibe pakoljuk az így kapott csigákat. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, rászórjuk a maradék sajtot, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.



Nagyon gyorsan elkészíthető harapnivaló, ami egy forró gyümölcsteával vacsorára éppúgy megállja ahelyét, mint egy gyerekzsúron, vagy kötetlen felnőtt összejövetelen. Nálunk természetesen ennek is Bence fiam a nagy élvezője:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése