2011. november 15., kedd

Sportszelet (nem kell sütni)


Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 dl tej
3 ek. kakaópor
rum aroma ízlés szerint
Tetejére:
1 tortabevonó
2 ek. olaj
Elkészítés:
a tejet elkeverjük a kakaóporral és a cukorral, és odarakjuk melegedni. Nem kell forralni, elég, ha jól összemelegszik. Beletesszük a margarint, és kavargatjuk, míg fel nem olvad. Ekkor jöhet bele a keksz és az aroma. Egy tepsit vagy tálat vékonyan kikenünk olajjal, és belenyomkodjuk a masszát. Kezünkkel jól eligazgatjuk, hogy lehetőleg mindenhol egyforma vastag legyen. Egy láboskába vizet teszünk fel forrni, és a tetejére teszünk egy akkora fém vagy porcelán tálat, ami nem esik bele. Ebbe tördeljük a tortabevonót, és hozzáadjuk az olajat. Ha már szép fényes, folyékony a csoki, akkor a massza tetejére csorgatjuk, és széles pengéjű késsel elkenjük az egész tetején. Betesszük a hűtőbe, és hagyjuk türelmesen állni néhány órát, hogy a csoki teljesen megdermedhessen a tetején. Utána sportszelet szerű csíkokra, vagy éppen kockákra vágva kínálhatjuk.


Hallatlan sikere volt két éve a Mikulás délutánon ennek az egyszerű édességnek. Bence osztálytársai nem győztek repetázni belőle, talán ez volt a leggyorsabban elfogyó finomság a büféasztalon. Aztán másnap sorra érkeztek a kérések, én meg szorgalmasan másolgattam a receptet:-)

1 megjegyzés: