2011. november 17., csütörtök

Tejszínes-baconos spagetti


Hozzávalók:
10 dkg bacon szelet
1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
morzsolt oregáno
olaj
2 dl tejszín
5 dkg sajt (plusz amit még a tetejére tesz mindenki magának)
25 dkg spagetti tészta

őrölt bors
A tésztát olajos-sós vízben kifőzöm, de ügyelek rá, hogy ne puhuljon teljesen meg. Úgy jó, ha érzed, mire harapsz evés közben. Leszűröm és félreteszem kicsit. A főzővízből két kanálnyit locsolok rá, így nem ragad össze a tészta míg áll. Egy serpenyőbe egy kanálnyi olajat löttyintek, és belevagdalom a szalonnacsíkokat. A lila hagymát vékony szeletekre vágom és a zúzott fokhagymával együtt a szalonnára dobom. Alaposan átpirítom az egészet. Amikor már finom illatos, akkor nyakon öntöm a tejszínnel, ráteszem a reszelt sajtot, és fűszerezem. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a bacon is sós. Összerottyantom, és máris nyakon öntöm vele a főtt tésztát. Tálaláskor mindenki megszórhatja még ízlés szerint sajttal a ételét.


Ez is egy olyan ebéd volt, amit hirtelen ötlettől vezérelve találtam ki tegnap délben. Csak Bencét vártam haza ebédre, és tudtam, hogyha a megszokott husos ragut csinálom a tésztához, akkor vagy össze kell sütnöm egy jénaiba, vagy a gyermekem nemes egyszerűséggel csak ketchupot és sajtot fog kérni a spagettiére. Azért pedig nem érdemes darált húst kivenni a fagyasztóból. Így aztán szétnéztem a hűtőbe, miből is lehetne valami egytálas tésztát összeütni. Jól sikerült a végeredmény, Bence is megevett egy nagy tányérral belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése