Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 28., hétfő

Töltött keltekercs

Hozzávalók:
8 szép kelkáposztalevél
1 cs. előfőzött rizs (vagy maradék párolt rizs)
25 dkg darált hús
1 nagy pohár tejföl
1 kicsi fej hagyma
ételízesítő
olaj
pirospaprika
őrölt bors (én színes borsot használok)
Elkészítés:
A kelkáposzta leveleket gyöngyöző vízbe dobom pár percre, míg a levelek annyira megpuhulnak, hogy a vastag "erüket" le tudjam vágni, és a levelek tekerhetőek legyenek törés nélkül. Utána sós vízben megfőzöm a rizst. A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, majd a paprikával megszórva készítek egy pörköltalapot, amin először fehéredésig pirítom a darált húst, majd pici vizet öntök rá, és készre főzöm. Nem túl sok idő. Ha kicsit meghül a pörkölt és arizs is, akkor a kettőt összekeverem. Egy kelkáposztalevelet a tenyeremre fektetek, és annyi tölteléket teszek rá, hogy töltött káposztához hasonló csomagot tudjak készíteni belőle. Egy jénai aljába kevés olajat csurgatok, és egyenként elrendezem rajta a töltött kelcsomagokat. tetejüket bőven megöntözöm tejföllel, megszórom őrölt borssal és sütőben jó negyed óra alatt összemelegítem.


Ez a keltekercs is az én agyszüleményem:-) Persze nem zárom ki, hogy mások is "kitalálták", elkészítették már. Én mégis a sajátomnak vallom, mert egy borús szombat délelőtt jutott az eszembe. Találtam egy fej kelkáposztát a kosáron, de a gyerkőc mindenképpen főzeléket akart belőle hétfőre. Tehát a rakott kelkáposztát kilőhettük, mert ahhoz szükség lett volna az egész fejre. Aztán eszembe jutott, hogy megpróbálhatnál azokat a külső erősebb leveleket hasznosítani, amiket egyébként le szoktam szedni, ha főzelékhez kaszabolom a kelt. Így készült el ez az ebéd, ami aztán mindhármónk tetszését elnyerte...

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a jó receptet!Ma elkészítettem,a kelkáposztától voltak fentartásaim.Kicsit még fűszereztem itt ott mit ne mondjak isteni lett!Mégegyszer köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett! Egészségetekre:-)

      Törlés