Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 3., csütörtök

Túrótorta


Hozzávalók:
50 dkg túró
12 ek. porcukor
2 db citrom reszelt héja
2 cs. zselatin (nagy csomagos, nem a tortazselé)
8 dl tejszín (szerintem a Hulala a legjobb)
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót villával, vagy ha nagyon darabos, akkor krumplinyomón áttöröm. Egy tálba teszem és hozzádolgozom a vaníliás cukrot, a porcukrot a reszelt citromhéjat(előtte jól meg kell mosni meleg vízzel, és megtörölgetni)Jól összedolgozom. Kemény habbá verem a hideg tejszínt, és óvatosan a túróhoz kavarom. A zselatint a tasakon lévő útmutató szerint elkészítem, és a masszához csorgatom. Az előkészített formába belekanalazom a túrós masszát, és pár órára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, összeálljon.



Ezt a tortát Bence születésnapjára készítettem tavaly. Tudni kell, hogy a fiatalúr abban a szerencsés helyzetben van, hogy minden évben több tortát is kap tőlünk a jeles ünnepre. Egyet felvágunk június 1-én, az igazi szülinapon, aztán a következőt az egyik, a harmadikat pedig a másik társaság érkezésekor:-) Tavaly azt kérte, hogy valami túrósat is készítsek neki. Ez sikeredett a gondolatból:-) A tetejét csokimázzal vontam be, úgy díszítettem. Kellemes, könnyű kis édesség lett!

1 megjegyzés: