Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 11., péntek

Virsli levelestészta bundában


Hozzávalók:
virsli
leveles tészta
tojás
szezámmag
mustár
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra, és éles késsel jó ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. A csíkok hosszúsága attól függ, hogy egész, vagy félbe vágott virslit akarunk-e belecsavarni. Én most fél virsliket bújtattam a tésztába, mert kényelmes ember lévén az egyik üzletlánc boltjába már eleve olyan leveles tésztát vettem, amit nekem nem kellett nyújtanom, csak az előre kb. A/5-ös méretű tésztalapokból csíkokat vágtam. A csíkokat megkenjük mustárral, és roló szerűen rátekerjük a virslidarabokra. Ha készen vannak a tekercsek, akkor felvert tojással megkenjük a tetejüket, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben addig sütjük közepes lángon, míg a tészta kicsit fel nem jön, és a teteje szépen megpirul.



Először egy szilveszter estére készítettem ezeket a rolócskákat, aztán jól bevált recept lett belőle akkor is, ha a vendégek jöttek, vagy ha csak Bencét meg akarom lepni valami finomsággal. A tetejére szezámmag helyett van, hogy reszelt sajtot szórok, úgy is nagyon finom! Gyorsan elkészíthető, és nem is egy túl költséges dolog. Adagokat azért nem írtam a hozzávalóknál, mert ez mindig attól függ, mennyi virslink és tésztánk van, amit fel akarunk használni. Ha marad tészta, semmi gond nincs. Ujjnyi csíkokra vágjuk, megszórjuk durvább sóval, szezámmaggal, reszelt sajttal, köménnyel vagy mákkal, és máris meg van a desszert is, isteni rágcsálnivaló sül ki belőle pár perc alatt. Apropó só! A tésztát, stanglit sütünk belőle, érdemes finoman megsózni, mert teljesen natúr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése