Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. november 15., kedd

Virslis falatkák


Hozzávalók:
Leveles tészta(lehet olyat is kapni, ami már nyújtott, és fel van vágva kb. A/5-ös méretűre)
virsli
mustár vagy pizzakrém
szezámmag
Elkészítés:
Én természetesen az előre felvágott lapokat vettem ehhez a falatkához. Egy-egy lap pont akkora, hogy felengedés után kényelmesen bele tudtam csomagolni egy-egy hosszú virslit. Előtte azonban megkentem három lapot pizzakrémmel, hármat pedig mustárral. Jó szorosan próbáltam belegöngyölni a virsliket, aztán ujjnyi karikákat vagdaltam belőlük. Egy szilikon lapos sütőlemezre egymás mellé sorakoztattam a kis katonákat, megszórtam a tetejüket egy-egy csipetnyi szezámmaggal, és már mentek is a forró sütőbe. Pár perc alatt elkészültek.


Amikor az embernek gyereke születik, szerintem a fantáziája is meglódul. Képes olyan dolgokat elkészíteni, kitalálni, amik addig talán eszébe sem jutottak volna. Én is így vagyok ezzel. Korábban nem igen csináltam a leveles tészta-virsli összeállításnak egyik verzióját sem, de amióta Bence kinőtt a pépes korszakból, előszeretettel agyalok neki mindig valami újdonságon. Ezzel persze azt is elárultam, hogy a fiam szereti a hasát, ugyanakkor nem válogat, a pizza vagy virslitekercs mellett szivesen fogadja a főzelékeket, párolt zöldségeket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése