Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 6., kedd

Egyszerű somlói


Hozzávalók:
1/2 cs. piskótakorong(Lidlben szoktam venni)
1 cs. csokis pudingpor
6 dl tej
3 ek. cukor
1,5 dl tejszín habbá verve(de ha nincs, lehet porból is készíteni)
rumaroma
csokiöntet (én Dr.Oetker csokis cukormázat használok)
Elkészítés:
A piskótakorongokat két-három rétegben beleteszem a tál aljába. A csokipudingot megfőzöm, de 6 deci tejet teszek hozzá, hogy folyósabb legyen, mert a piskóta egy részét magába szívja. Amikor elkészül, belecsepegtetek némi rumaromát, és óvatosan a piskótára kanalazom. Amikor megdermed, a felvert tejszínhabot rákanalazom, úgy, mintha felhőcskék lennének, és végül a csokimázzal nyakon öntöm.
(Ha az Oetkeres öntetet használom, ahhoz is picivel több vizet teszek, hogy folyósabb legyen)


Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető édesség, ami ha ügyesen díszítjük, nagyon mutatós is lehet, olyan, mintha órákat dolgoztunk volna vele:-)) Mi nagyon szeretjük a pudingos édességeket, mindig tartok itthon pár csomaggal, ki tudja, mikor lesz szükség rá alapon. Ez a gyors somlói egy vasárnap délután született, Bence nyaggatására. Előző nap a nővéreméknél járt, ahol valami hasonlót uzsonnázott, és a finom ízeken felbuzdulva kérte, itthon is csináljuk meg. Jó, hogy nem tudok neki nemet mondani, tényleg isteni desszert kerekedett belőle, azóta már többször is elkészítettem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése