Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 3., szombat

Krumplis pogácsa

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg főtt, áttört burgonya
2 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy köményt, nálunk most ez elmaradt.
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük.
Előmelegített sütőben 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Nálunk a pogácsának mindig nagy sikere van. Szerintem sokkal jobban szeretjük (legalábbis én)mint az édes dolgokat. Talán azért, mert könnyebb csomagolni is, így bekerülhet Bence tízórais csomagjába, vagy a párom reggelije mellé ha dolgozni megy. Mert mind a mai napig neki is mindig dugok valami kis meglepetést a reggeli vagy vacsora csomagjába:-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése