Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 15., csütörtök

Ragus rakott tészta



Hozzávalók:
25 dkg metélt tészta
25-30 dkg darált sertéshús
10-15 dkg füstölt-főtt tarja
10 dkg sajt
2 dl tejföl
2 dl főző tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
őrölt bors
morzsolt oreganó
ételízesítő

olaj
Elkészítés:
A tésztát olajos-sós vízben a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. A hagymát kicsi kockákra vágjuk a fokhagymával együtt, és kevés olajon jól megpirítjuk, de nem égetjük meg! Rátesszük a pirult hagymákra a húst, és fehéredésig kevergetjük, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a füstölt-főtt tarjakockákat is és picike vizet alá öntve fedő alatt pároljuk. Jó tíz perc után ráöntjük a tejszínt és a tejfölt, majd hagyjuk, hogy még rotyogjon egy kicsit ebben a lében. Ha a tejszín kicsit besűríti a mártást, akkor elzárjuk a gázt. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával, és egy tűzálló tálba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése