2011. december 15., csütörtök

Ragus rakott tészta



Hozzávalók:
25 dkg metélt tészta
25-30 dkg darált sertéshús
10-15 dkg füstölt-főtt tarja
10 dkg sajt
2 dl tejföl
2 dl főző tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
őrölt bors
morzsolt oreganó
ételízesítő

olaj
Elkészítés:
A tésztát olajos-sós vízben a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. A hagymát kicsi kockákra vágjuk a fokhagymával együtt, és kevés olajon jól megpirítjuk, de nem égetjük meg! Rátesszük a pirult hagymákra a húst, és fehéredésig kevergetjük, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a füstölt-főtt tarjakockákat is és picike vizet alá öntve fedő alatt pároljuk. Jó tíz perc után ráöntjük a tejszínt és a tejfölt, majd hagyjuk, hogy még rotyogjon egy kicsit ebben a lében. Ha a tejszín kicsit besűríti a mártást, akkor elzárjuk a gázt. A ragut összekeverjük a kifőtt tésztával, és egy tűzálló tálba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése