Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 4., vasárnap

Tejfölös gombapaprikás


Hozzávalók:
1/2 kg csiperke gomba
1 nagyobb fej hagyma
2 dl tejföl
1 dl fehér bor(elhagyható, vízzel helyettesíthető)
ételízesítő
őrölt bors
piros paprika
olaj
1 ek. házi paprikakrém(ez is elhagyható)
1 teáskanálnyi liszt
Elkészítés:
A gombafejeket alaposan megmosom, mert én nem szoktam meghámozni, rajta hagyom a külső "héj" részt is, rengeteg vitamin van alatta. Negyedekbe vágom a gombafejeket, a tönköket is felhasználom. A hagymát apró kockákra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Megszórom kevés piros paprikával, és felöntöm a borral, mielőtt megkeseredne. Megszórom ételízesítővel és rádobok egy kanálniyt a házi paprikakrémből. amikor mindez kicsit összesül, akkor dobom rá a gombát. Átkeverem, borsozom, és fedő alatt megpárolom. A gombának nem kell sok idő, hamar elkészül. Ha már megfelelően átpuhult, és az ízében is minden benne van, akkor a tejfölt jól kikeverem a liszttel, majd hozzákanalazok egy keveset a gomba levéből, és ezzel a habarással besűrítem a szaftot. Még egyet hagyom rottyanni, és nokedlivel, vagy tésztával máris lehet tálalni.

A gomba gyakran terítéken van nálunk, bár Bence nem igen szereti. De attól függetlenül én el szoktam készíteni, persze Ő olyankor mást kap a tányérjába:-)) A fehérbor nem egy mánia nálam, csak éppen ha valamilyen alkalomra olyasmit főzök, ahol a recept megkívánja, után az üveg sokáig árválkodik a hűtőben, senki nem issza a tartalmát. Így kénytelen vagyok a konyhában felhasználni olyan ételekbe, amik elbírják ezt a gyümölcsös, fanyarédes ízvilágot. A gombának tapasztalataim szerint ha pörköltnek vagy tejfölösnek készítjük, egyáltalán nem árt meg:-)Természetesen azonban nem kötelező egyikbe sem beletenni, aki nem szereti, vagy akinek nincs éppen kéznél egy megbontott üveg, az anélkül is nagyon finomat tud főzni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése