2011. december 1., csütörtök

Túró rudi


Hozzávalók:

1/2 kg túró
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
4 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj ízlés szerint
2 púpozott ek. zselatin-2 dl vízben feloldva
Elkészítés:
Na nem egy ördöngős dolog az összeállítás. A hozzávalókat összekeverjük a kicsit már meghűlt zselatinnal, majd egy hideg vízzel kiöblített őzgerinc formába simítjuk a masszát. Hűtőbe téve jól megdermesztjük, majd miután kiborítottuk a formából, bevonjuk csokimázzal. Ehhez vízgőz fölött célszerű felolvasztani egy tábla tortabevonót, amihez 2 ek. olajat is teszünk.


Ki győz egy növésben lévő kamaszgyereket ellátni elegendő túró rudival? Na erre a problémára lehet megoldás ez az óriás nassolnivaló:-)) Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető dolgokat, amikhez nem kellenek különleges hozzávalók, nem kell nagy konyhai szaktudás. Nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is könnyen kedvence lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése