Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 6., kedd

Veronika pudingos keksze


Hozzávalók:
25 dkg puha Rama sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor (vanília, citrom, puncs vagy csoki)

Elkészítés:

A puha margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a pudingport. A tésztából kisebb, dió nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egy villával rányomunk.
180-200 fokon 10-12 percig sütjük, világos maradjon. Rácson hagyjuk kihűlni.


Ahogy a neve is mutatja, nem saját találmányom ez a finom teasütemény. Egy régi kedves ismerősöm küldte nekem a leírást jó két évvel ezelőtt. Még aznap kipróbáltam, és azóta már többször is elkészítettem ezt a kekszet. A képen látható sütiket kétféle pudingporral csináltam, csokival és eper ízűvel. Mielőtt a lisztet és a pudingport beletettem volna, a vajas masszát kétfelé kanalaztam, és a lisztet megfelezve az egyikbe a csokis, másikba az epres pudingport kavartam. Bár nem lett rózsaszín a keksz, de az eper íze érződött rajta. Igazi kis teasütemény, és fél óra alatt meg voltam vele.

1 megjegyzés:

  1. Egy kis ételszinezővel segíthetsz, hogy rózsaszinűbb legyen(a T-gazdaságosban, minden szinben kapsz)
    Én a bodza bogyóból készítettem szinezőt, télire le is fagyasztottam 2 ek-nyi egy zacsiba.Nagyon jó a cukormázhoz is.

    VálaszTörlés