Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2011. december 8., csütörtök

Zöldséges pulykaszív


Hozzávalók:
60 dkg pulykaszív
2 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1/2 piros kaliforniai paprika
ételízesítő
őrölt bors
olaj
Elkészítés:
A pulyka szívet megtisztítom. Ez azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt. Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom az ételízesítővel, borssal, és felöntöm vízzel annyira, hogy jó félig ellepje. A szívnek több idő kell puhulni, mint egy csirkehúsnak, ezért teszek rá több vizet is, a végén majd elfőzöm. Ha esetleg akad egy korty fehérbor a háznál, (nálunk még pont ennyi volt a múltkori főzőcskézésből) akkor rá lehet nyugodtan önteni, kellemes ízt ad neki. A paprikát felvágom kockákra, és azt is a lábosba teszem. fedő alatt kis lángon félig puhára párolom. Amíg fő, addig a sárgarépát is megtisztítom,és kisujjnyi széles csíkokra vagdalom. Ha a szív már eleget puhult (nyugodtan meg lehet egyet kóstolni) akkor hozzáteszem a sárgarépacsíkokat és a fagyasztott (vagy szezonban friss) borsót. Együtt főzöm tovább, majd ha már minden elég puha, akkor leveszem a fedőt és feljebb csavarom a lángot, hogy a felesleges lé el tudjon főni alóla, besűrűsödjön kicsit a szaftja. Ebben nagy segítség a hagyma, ezért nem szabad kispórolni belőle.
Én most párolt rizzsel tálaltam, de adhatunk mellé főtt tésztát is.


Tudom, sokan idegenkednek a belsőségektől, pedig változatos és jó ételeket lehet kis praktikákkal készíteni ezekből is. Nálunk mindenki szívesen megeszi alkalmanként a pulyka vagy kacsaszívet, de szoktam sertés, csirke, pulyka májat is készíteni, és nem idegen tőlünk a velő vagy a vese sem. Bár ezt csak a férjem szereti, de azért néha napján rászánom magam, és elkészítem neki:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése