2012. január 15., vasárnap

Csirkemáj fűszeres palacsintatészta bundában


Hozzávalók:
8-10 szép csirkemájszelet
1 db tojás
tej
3 ek. finomliszt
majoránna
őrölt bors
fokhagymasó
Elkészítés:
A tojást villával felverem, beleszórom a fűszereket, a lisztet, és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjak. Közben egy serpenyőben olajat teszek a tűzre melegedni. A májakat egyenként belemártom kevés lisztbe, majd a tésztába, aztán a forró olajba teszem. Nagyon kell vigyázni, mert a máj "köpköd", és nagyon csúnya égési sérüléseket okozhat!! Közepes lángon sütöm, hogy ne csak a tészta süljön ropogósra, de a máj is megpuhuljon. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla, majd tányérra téve tálalom.


Még tegnap este kivettem a fagyasztóból egy csomag csirkemájat, de nem igazán tudtam, hogyan is készítsem el. Aztán jött a nagy ötlet, legyen palacsintatészta a bunda rajta. Szépen szétszedtem a májakat, az egész lapokat így sütöttem, a kisebb darabokból pedig csirkemájas rizottó készült, aminek a receptjét szintén feltettem.

8 megjegyzés:

  1. Szia Timi! Most találtam Rád, tök véletlenül keveredtem ide. Nagyon tetszik a blogod háttere, s Tagod leszek, mert a recepteket is majd áttanulmányozom. Üdv, Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, el is fogadnám most rögtön :D

    VálaszTörlés
  3. Szia Zsófi!
    Örülök, hogy rám találtál, üdvözöllek nálam! Remélem találsz majd kedvedre valót a receptek között!
    Timi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fincsi. Akár el is ugorhatnék hozzád enni, hisz' a szomszéd kisvárosban lakom... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb szólok, mielőtt sütni kezdem:-))

      Törlés
  5. Elkészítettem, a palóclevessel együtt, még holnapra is maradt. A lányom nem szereti a májat, úgyhogy ő ugyanebben a bundában gombát és tököt kapott. A kisebb gombák a palóclevest gazdagították! :)

    VálaszTörlés
  6. Ügyes megoldás Zsuzsa! Örülök, hogy használható recepteket találtál nálam:-)) Legyen szép napod!

    VálaszTörlés