Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 20., péntek

Laskagomba rántva

Hozzávalók:
laskagomba
tojás
liszt
zsemlemorzsa

pici őrölt bors
Elkészítés:
A gombát lapjaira szedem, és jól megmosom. A végeit levágom, s ha éppen fő a húsleves, mint most nálunk, akkor beledobom, had adja bele az ízét. Egy edénybe enyhén sós vizet odateszek főni, s mikor gyöngyözni kezd, beleteszem a gombaszeleteket. Öt-hat percig hagyom a fövő vízben, majd kiszedem és jól lecsepegtetem. Utána a szokásos módon panírozom, a tojásba sót és borsot szórva, majd forró olajban kisütöm.


Nem volt előre betervezve ez az étel mára, de amikor lementem a zöldségeshez, olyan hívogatóak voltak a pultra pakolt laskagomba fürtök, hogy pár darabot kénytelen voltam venni belőlük. Én nagyon szeretem, a drága párom viszont óvatos duhaj vele, mert eléggé megüli a gyomrát, nehezen emészti meg, ellentétben a csiperke gombával, amitől semmi panasza nincsen. Egy keveset azért most is csipegetett belőle, Bence viszont természetesen meg sem kóstolta, hiszen nem ápol jó viszonyt a gombafélékkel. Na nem kell aggódni, nem maradt azért éhen, kárpótoltam egy kis sült csirkecombbal:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése