2012. január 19., csütörtök

Meggyes pite


Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
Töltelékhez:
meggybefőtt (jól lecsepegtetve, magozva)
Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és összedolgozom a többi hozzávalóval. Míg pihen pár percet a tészta, addig a magozott meggybefőtt levét leöntöm, alaposan lecsöpögtetem.
A tésztát kétfelé vágom, egyik felét kinyújtom és tepsibe teszem. Megszórom kicsi zsemlemorzsával, és a lecsöpögtetett meggyet elosztom rajta. A tészta másik felét is kinyújtom, befedem vele a tölteléket. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.


Nagyon gyorsan elkészíthető sütemény, és a tölteléke tetszés szerint variálható. Készülhet almával, túróval, káposztával, cseresznyével. A férjem egyik nagy kedvence ez a tészta, bár Ő leginkább az almás verziót részesíti előnyben. Na azért ebből is be tud kapni jó néhány kockával:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése