Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 19., csütörtök

Meggyes pite


Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
Töltelékhez:
meggybefőtt (jól lecsepegtetve, magozva)
Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és összedolgozom a többi hozzávalóval. Míg pihen pár percet a tészta, addig a magozott meggybefőtt levét leöntöm, alaposan lecsöpögtetem.
A tésztát kétfelé vágom, egyik felét kinyújtom és tepsibe teszem. Megszórom kicsi zsemlemorzsával, és a lecsöpögtetett meggyet elosztom rajta. A tészta másik felét is kinyújtom, befedem vele a tölteléket. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.


Nagyon gyorsan elkészíthető sütemény, és a tölteléke tetszés szerint variálható. Készülhet almával, túróval, káposztával, cseresznyével. A férjem egyik nagy kedvence ez a tészta, bár Ő leginkább az almás verziót részesíti előnyben. Na azért ebből is be tud kapni jó néhány kockával:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése