Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 4., szerda

Sárgaborsó leves


Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
2 duci gerezd fokhagyma
1-2 leveskocka
őrölt bors
+kenyérkockák megpirítva a tálaláshoz
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este beáztattam. Másnap főzés előtt leöntöttem róla az áztatóvizet, még kétszer átöblítettem, és csak aztán tettem oda egy lábosba annyi vízzel főni, hogy jó két ujjnyira ellepje a borsót. Belevagdaltam a fokhagymát és beledobtam a leveskockát. Félig lefedve addig főztem, míg a sárgaborsó szét nem ment benne. Mivel jól beáztattam, nem kellett neki túl sok idő. Sokan ilyenkor még be szokták rántani, de én semmi mást nem teszek, mint botmixerrel pürésítem a levest, s ezzel már el is érem a kívánt sűrűséget.
Ha mégis főzelék jellegű lenne, kaphat még egy kis levesalapot vagy forró vizet. Tálaláskor mindenki megszórta a levesét a pirított toast kenyér kockákkal.


Ezt a levest elsősorban a téli időszakban szoktam készíteni, csakúgy, mint a főzelék változatot. Ha van itthon szeletelt császár vagy bacon szalonna, lehet ropogósra sütött darabkákat szórni a tetejére, úgy még mutatósabb, és természetesen pikánsabb, finomabb.

2 megjegyzés: