2012. január 11., szerda

Téli meggyleves


Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
kevés mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
1 ek. vaníliás pudingpor
1 dbz meggy joghurt
egy darabka citromhéj
Elkészítés:
A befőttet a levével együtt egy lábosba öntöm, megszórom mézeskalács fűszerkeverékkel, beledobom a citromhéj darabot, és felöntöm annyi vízzel, hogy elég legyen három tányér leveshez. Kislángon hagyom, hogy összefőjenek az ízek. Közben a pudingport elkeverem a joghurttal, teszek hozzá pár kanállal a léből is, és a keverékkel behabarom a levest. Egyet még fő, aztán lehet tányérokba szedni.


Szerencsére sikerült pár üveg meggyet is elraknom tavaly, így nem gond, ha megkívánjuk ezt a fajta gyümölcslevest. Nagyon gyorsan elkészül, s ha marad egy kevés belőle, később is bekanalazható, még melegíteni sem kell. Nyáron is gyakran készítem, de akkor természetesen friss gyümölcsből. A mai ebédnél remek első fogás volt a túrós tészta előtt.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi! Gyönyörűen néz ki abban a fehér tányérban... :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem a meggylevest. De a meggyfőzeléket talán még jobban:)

    VálaszTörlés
  3. No... nálunk is így készült ez, pudingporral. Aztán rászoktunk az étkezési keményítőre. Sok mindent ezzel csinálok, kivéve a rántást. Ugyanis a hagyományos ételeket, - amiket anyáink-nagyanyáink rántással-habarással készítettek - még mindig én készítem. A férjem nem szeret se ,,rántásozni-, se habarintani :D Ezek rám maradnak még mindig...

    VálaszTörlés
  4. Már én is gondolkodtam, hogy átállok a keményítős megoldásra..

    VálaszTörlés