Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. január 10., kedd

Zellerkrém leves


Hozzávalók:
1 öklömnyi megtisztított zeller
1-2 szem kisebb krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka, vagy valamilyen ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
csipet őrölt kömény
Elkészítés:
A zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdalom, és egy lábosba téve felöntöm kb. 5-6 dl vízzel. Beleteszem a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket, és megfőzöm. Ha a zeller és a krumpli már jó puha, akkor nincs más tennivaló, mint botmixerrel pépesíteni a levesünket. A krumpli és a zeller eléggé be fogja sűríteni, semmi más sűrítő anyagra nincsen szükség. Sőt még az is megeshet, hogy a végén pótolni kell a folyadékot. Megkóstolom, és ha nem hiányzik belőle semmi, selymes az íze, akkor tálalom. Lehet hozzá adni pirított kenyérkockákat, vagy megszórhatjuk pár zellerlevél darabkával.


Érdekes zöldség a zeller. Igazándiból van aki rajongásig szereti, és van, aki rá se bír nézni. Bevallom, hogy jó egy évvel ezelőttig én azok közé tartoztam, akik a levesből a lehető legnagyobb gondossággal kiszedik az utolsó darabkát is. aztán egyszer egy párolt zöldségkeverékben ráharaptam, és módszeresen elkezdtem kóstolgatni a falatot. Rájöttem, hogy nem is olyan borzalmas! Aztán már szándékosan tettem egy kisebb, majd egy nagyobb szeletet a tányéromba amikor húslevest főztem. Mára pedig már addig merészkedtem, hogy most harmadik alkalommal főztem zellerkrém levest. Igazándiból gőzöm sem volt arról, mi illik ebbe a levesbe. De ahogy álltam a fűszerpolc előtt és néztem a katonás rendben sorakozó üvegecskéket, beleszagoltam egy jó mélyet a tálba felvagdosott zöldségbe, és úgy gondoltam, a köménynek, fokhagymának és szerecsendiónak biztosan örülne. Így ezek kerültek mellé a lábosba, és a krumpli, mert az már mint sűrítő nagyon bejött nekem más krémleveseknél, főzelékeknél is.

4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki:)
    Olyan szeretettel írtál róla, hogy a napokban én is elkészítem:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Roza!
    Jót mosolyogtam, és köszönöm a hozzászólásodat! Próbáld ki bátran, nekem bejött:-))
    Szép napot neked!

    VálaszTörlés
  3. Elmentettem ezt a levest (a krémlevesek a gyengéim:)).

    VálaszTörlés
  4. Örülök, ha találsz itt kedvedre valót:-))

    VálaszTörlés