Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 18., szombat

Csíkos keksz (nem kell sütni)


Hozzávalók:
2 cs. háztartási keksz
25 dkg margarin
3 dl tej
4 ek. liszt
2 ek. kapuccinó por
1 dl főzött kávé
20 dkg cukor
Elkészítés:
A tejet elkeverjük a cukorral, liszttel, kávéval és a kapuccinó porral, majd tűzre téve kis lángon, gyakran kavargatva jó sűrűre főzzük.. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a puha margarint is. Kevergetjük, míg felolvad benne, aztán hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha a keverék már nem túl forró, akkor összeragasztgatjuk vele a kekszeket, szépen egymás mögé sorakoztatva. Alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára vagy még jobb egy napra a hűtőbe tesszük, hogy a keksz a kávés krémtől átpuhuljon. Kicsomagoljuk, és ferdén szeletelve tányérra rendezzük.



Hasonló receptet láttam már sok helyen, de abban általában "Albert" kekszet használnak, és rendszerint pudingos s krém. Ez most nálam egy kávékrémes háztartási kekszes változat, de az étkezőasztalon maradt üres tányér azt mutatja, hogy nem maradt el ízben nevesebb "rokonától":-) Szerintem a hozzávalók listája sem egy pénztárca feszengető, és elkészíteni is nagyon egyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése