Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 1., szerda

"Firenze ragu"



Hozzávalók:
30 dkg sertés darált hús (lehet másfajta hús is)
10 dkg füstölt-főtt tarja vékony csíkokra vágva
1 db kisebb cukkini
2 közepes fej hagyma
3 duci gerezd fokhagyma
1 dbz kukorica konzerv (jól lecsepegtetve)
2-3 dl sűrített paradicsom
ételízesítő
őrölt bors
morzsolt oregáno
morzsolt bazsalikom
kevés olíva olaj (ez is lehet sima olaj)
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés meleg olajra dobjuk. Megszórjuk csipetnyi sóval, mert ettől gyorsabban megdinsztelődik mindkettő. Mikor már érezzük az illatukat, akkor rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk kevergetve. Megfűszerezzük az ételízesítővel, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Rövid pároldás után hozzáöntjük a kukoricát, a tarját és hagyjuk együtt főni pár percig. Közben felkockázzuk a cukkinit, de csak akkor tesszük a lábosba, ha a darált hús már megpuhult. Nem akarjuk a cukkinit szétfőzni, a lényeg, hogy ne legyen teljesen nyers, de a roppanósságát még megőrizze. Ha egyet forgattunk a cukkinin is, akkor kerül az ételbe a paradicsomszósz. Ha szükséges, csipetnyi cukrot is adhatunk hozzá. Összeforraljuk, és készen van. Csavart tésztával vagy makarónival tálalhatjuk.


Ma kicsit előre főztem, mert holnap húzósabb napom lesz. Nem igazán tudtam, mit is kezdjek a darált hússal. Nem akartam a szokásos paradicsomos sima szószba megforgatni. Aztán ahogy szétnéztem a spájzban, láttam, hogy nem csak kukoricakonzerv van, de ott árválkodik pár cukkini is,azokból "áldoztam" fel egyet. S mivel délről maradt egy pici füstölt-főtt tarja, nem is volt kérdés, hogy a ragumban van a helye:-) A neve, csakúgy mint maga az étel, tehát a fantáziám szülötte:-) De finom, jól néz ki, és szerintem illik hozzá a név is...már ha lehetek szerénytelen:-))Holnap így már csak egy adag tésztát kell kifőznöm hozzá, és esetleg még reszelek hozzá egy kis sajtot is.

2 megjegyzés:

  1. Próbáltam a recept alapján kitalálni, miért firenzei, de már értem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)) Végül is az ízvilágát nézve egészen olaszos:-))

      Törlés