2012. február 21., kedd

Fokhagymás libaszárnytő


Hozzávalók:
1 kg libaszárnytő
ételízesítő
őrölt bors
őrölt kömény
szárított majoránna
3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A libaszárnytöveket átnézegetjük, ha esetleg van rajta pihe, azt leszedjük. Megmossuk, kicsit leszárítjuk. A fűszereket egy tálkában összekeverjük, ezzel jól beszórjuk a szárnytöveket és elrendezzük egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket tisztítás nélkül közé dobáljuk, majd öntünk alá egy bő decinyi vizet, lefóliázzuk és előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percet. Aztán levesszük a fóliát(óvatosan, mert a gőz felcsaphat, és megégeti az kezünket, mint ma az enyémet is:-()Pár percig még hagyjuk pirulni, majd tálra szedjük és körettel kínáljuk.


Ezt az ételt nem azért tettem be ide a blogomba, mert olyan extra az elkészítési módja, hanem hogy megmutassam, kevés pénzből is lehet igazán jóízűt enni. Na nem mondom, hogy van annyi hús a szárnytöveken, mint a combon, de még az én jó étvágyú családomnak is elég volt bőven ez a húsmennyiség. Sokan meg sem vennék talán a libának, kacsának ezt a részét, én viszont szeretem. Nem csak fokhagymásan sütöm, de nagyon jó levest is főzök alkalmanként belőle. Sőt, ha van türelmem, még a leves után ludaskása is kerekedik a főtt zöldségekből és a csontról leszedett húsról egy adagnyi párolt rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése