2012. február 10., péntek

Gombás-sertésfalatok vadasan


Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
20 dkg gomba
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis darab zeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 dl tejföl
őrölt bors
1 babérlevél
ételízesítő

olaj
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.



Nagy sikert aratott ma a férjecskémnél ez az ebéd. szeretem látni, amikor jóllakottan hátradől és elégedetten mosolyog:-) Nem sokkal volt bonyolultabb vagy időigényesebb az elkészítés, mint egy sima pörköltnél, mégis egészen egyedi ízhatást értem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése