2012. február 19., vasárnap

Kavart kakaós-mogyorós

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
2,5 dl tej
20 dkg cukor
1 db tojás
3 dkg darált mogyoró vagy dió
3 dkg kakaópor
Elkészítés:
A kakaópor és a darált mogyoró kivételével a többi hozzávalóból egy kavart tésztát készítünk. Ehhez minden hozzávaló szépen sorban belepakolunk egy keverőtálba, és fakanállal két perc alatt összedolgozzuk. A kész masszát kétfelé vesszük, egyik felébe kakaóport, másik felébe a darált mogyorót kavarjuk. Kikenünk margarinnal, majd kilisztezünk egy kisebb tepsit, és az egyik masszát beleöntjük, majd a másikat rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval mintákat húzunk bele, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kis lángon megsütjük.



Mit csinál az ember lánya, ha vasárnap délután van, nagyobb süteményezéshez sem energiája, sem pedig túl sok hozzávalója nincsen, a gyerek viszont mindenképpen édességet akar? szétnéz a spájzban, hűtőben, s dolgozik abból, amit talál:-) Na így született meg ez a recept is, Bence legnagyobb megelégedésére.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet... Kifogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dióval, mogyoróval is finom. De ha csak sima kakaóport teszel bele 4 dkg-ot, akkor is tökéletes lesz, és dobálhatsz bele mindenféle gyümölcsöt. Most ez azért lett mogyis, mert egy kanálnyi darálék még árválkodott a tartóban:-)))

      Törlés