2012. február 21., kedd

Kukorica kenyér


Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg kukorica liszt
1,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 dl meleg víz
1 csapott tk. só
1 kk. cukor
Elkészítés:
A két fajta lisztet összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk. Ide jöhet a só és a meleg víz, majd a langyos cukros tejben felfuttatott élesztő. Összedolgozzuk a hozzávalókat (szerintem legjobb tálban, mert egy elég lágy tésztát kapunk)Majd a tetejét megszórjuk egy kis liszttel és letakarva egy órán át kelesztjük. Aztán kikent formába tesszük és előmelegített sütőben közepes lángon egy jó negyven percet sütjük.


Én ennek a tésztának a kidolgozását is a kenyérsütőre bíztam. Nagyszerű találmány, ha megkel a tészta, már csak átgyúrom finoman a lisztezett deszkán, megformázom és mehet is a sütőjénaiba, amit előzőleg kikenek margarinnal és megszórok egy pici liszttel.
Megmondom őszintén, amikor leállt a dagasztás-kelesztés a kenyérsütőben, voltak kételyeim, hogy ebből a lágy valamiből kenyér sül majd ki. A korábbi kenyereim mind sokkal masszívabb állagúak voltak. De úgy gondoltam ha már beletettem a hozzá valókat, megsütöm, aztán majd meglátom, mi jön ki belőle. És láss csodát, kenyér lett!:-))

2 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept, majd kipróbálom, csak nincs kukoricaliszt még itthon. Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem fogom többet sütni, mert nagyon lány volt a tésztája, bár ettől függetlenül rendesen megsült. De ugye addig próbálkozik az ember, míg nem találja meg az igazit:-))))

    VálaszTörlés