Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 11., szombat

Majonézes farmersaláta


Hozzávalók:
1 kis csomag fagyasztott franciasaláta alap(45 dkg)
1 dbz kukorica
2 db savanyú uborka
1/2 db alma
5-10 dkg sajt (ízlés szerinti mennyiség)
10 dkg füstölt főtt tarja
2 ek. vágott petrezselyemzöld
2 nagy dbz tejföl
1 kis tubus majonéz

őrölt bors
pici cukor
1/2 fej lila hagyma
Elkészítés:
A fagyasztott zöldségeket egy lábosba teszem, picit megsózom, öntök alá egy leheletnyi vizet, és fedő alatt készre párolom. Közben elkészítem a majonézből, tejfölből, sóval borssal, pici cukorral a salátaalapot. A lila hagymát, a sajtot, a megtisztított almát és a lecsöpögtetett uborkát egyforma apró kockákra vágom és a mártásba keverem. A tarját gyufaszál szerű csíkokra vágom, és mehet az is bele. Majd lecsöpögtetem a megpárolódott zöldséget, és szintén a tálba öntöm. Megszórom az összevagdalt petrezselyemzölddel, és óvatosan összekeverem. Hűtőbe téve hagyom 1-2 órát pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.


Ennek a salátának ma a vegetáriánus változatát készítettem el, ahogy azt a kép is mutatja. Kihagytam belőle a füstölt-főtt tarját, de így is nagyon finom. Aki szereti, az keményre főzött tojásszeleteket is tehet hozzá, bevallom, én most azt elfelejtettem. Az előkészületek nem igazán nem vesznek sok időt igénybe, s akár előző nap is el lehet készíteni, hűtőbe téve 1-2 napig nem lesz semmi baja.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok Timi! Nagyon sok jó dolgot összegyűjtöttél ezen az oldalon. És ez mind a Te munkád! Ezt a salátát ki fogom próbálni.
    Nekem nincs sok időm, a receptabc.hu-ra sem érkezek feltölteni recepteket. Csak ötletekért járok:-) Kézműveskedni én is szeretek, elszeretném végezni a népi játszóház vezetői tanfolyamot. De sajnos vagy fizetős vagy messze van:-(
    További jó munkát! Jutka

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm Jutka! A receptek nagy részét tényleg én magam találom ki, attól függően, hogy mi minden van itthon a hűtőben, spájzban:-)
    Remélem egyszer sikerül eljutnod mégis a vágyott tanfolyamra!
    Köszönöm, hogy írtál!
    Timi

    VálaszTörlés