Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 15., szerda

Mogyorós túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 dl tej
6 ek. búzadara
4+3 ek. cukor
4-5 ek darált mogyoró
közepébe ízlés szerint magozott meggy
Elkészítés:
A tejből és a búzadarából 4 ek. cukorral sűrű tejbegrízt főzünk. Míg kicsit meghűl, addig egy villával áttörjük a túrót, hozzáadjuk a 3 ek. cukrot, 2 ek. mogyorót, majd a meghűlt tejbegrízt. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, melyek közepére egy-egy szem magozott meggyet teszünk. Megforgatjuk a maradék őrölt mogyoróba, és tálra rendezzük.


Aki nem szereti a mogyorót, vagy nem akarja megbonyolítani a dolgot, az természetesen mogyoró nélkül is elkészítheti, akkor pirított zsemlemorzsába kell forgatni. Kínáltatunk mellé tejfölt is.
Nálunk ma ez a verzió született ebédre, mert a szekrényben találtam még egy kevés mogyorót a múltkori sütögetésből. Szerintem nem csak desszertnek kitűnő, de egy jó leves után második fogásként is kínálhatjuk.

2 megjegyzés: