2012. február 15., szerda

Mogyorós túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 dl tej
6 ek. búzadara
4+3 ek. cukor
4-5 ek darált mogyoró
közepébe ízlés szerint magozott meggy
Elkészítés:
A tejből és a búzadarából 4 ek. cukorral sűrű tejbegrízt főzünk. Míg kicsit meghűl, addig egy villával áttörjük a túrót, hozzáadjuk a 3 ek. cukrot, 2 ek. mogyorót, majd a meghűlt tejbegrízt. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, melyek közepére egy-egy szem magozott meggyet teszünk. Megforgatjuk a maradék őrölt mogyoróba, és tálra rendezzük.


Aki nem szereti a mogyorót, vagy nem akarja megbonyolítani a dolgot, az természetesen mogyoró nélkül is elkészítheti, akkor pirított zsemlemorzsába kell forgatni. Kínáltatunk mellé tejfölt is.
Nálunk ma ez a verzió született ebédre, mert a szekrényben találtam még egy kevés mogyorót a múltkori sütögetésből. Szerintem nem csak desszertnek kitűnő, de egy jó leves után második fogásként is kínálhatjuk.

2 megjegyzés: