2012. február 27., hétfő

Pudingos-meggyes muffin


Hozzávalók: (12 db)
3 dl tej
2 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tk. kakaópor
1/2 cs. sütőpor
4 dl finomliszt
1 dl cukor
1/2 dl olaj
3 db tojás
pár szem magozott meggy
Elkészítés:
A 3 dl tejben feloldom a 2 ek. cukrot, és a pudingport a szokásos módon sűrűre főzöm benne. Sokkal sűrűbb lesz, mint a fél liter tejből főtt eredeti verzió, de éppen ez a célunk. Míg a puding kicsit meghűl, addig egy tálba a többi hozzávalót a kakaópor kivételével belemérjük. Jöhet bele a pudingból 2 dl is, amivel már jól összekeverhetjük. Kb. két nagy evőkanálnyit kiveszünk egy kis tálkába a masszából, ehhez hozzákeverjük a kakaóport. A muffinsütőbe papírkapszlikat teszünk, vagy ennek híján (mint most én is)kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel a formákat. Bő félig rakjuk a masszával a sütőket, majd a kakaós keverékből is ültetünk egy-egy kávéskanálnyit mindegyik tetejére, végül megkoronázzuk egy-egy szem meggyel. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sülnek meg közepes lángon.


Bence ma azzal jött haza az iskolából, hogy Ő holnap nem zsemlés szendvicset szeretne vinni, hanem édes muffinokat tízóraira. De nem a már megszokott verziókból, hanem találjak ki valami különlegeset neki. Szétnéztem a hűtőben, s gondolatban lassan összeállt a kép. Szépen sült kellemes illata pillanatok alatt belengte a konyhát és étkezőt. Bence elégedettségét mutatja, hogy még langyosan bekapott belőlük kettőt, csak úgy kóstolóba:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése