2012. február 28., kedd

Ricsi rántottája


Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott zöldségköret (minél vegyesebb, annál finomabb)
10 dkg sonkás felvágott(vagy "szezonban" sonka, tarja)
kevés vaj
8 db tojás
1 fej hagyma (vagy pár szál újhagyma)
kb. 0,5 dl tej

őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk, a felvágottat összecsíkozzuk. A serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, s ha már üvegesedik, megszórjuk a fagyasztott zöldségekkel. Lehet sózni, borsozni, és kicsit lentebb tekert lángnál fedő alatt pár percig pároljuk. Majd ha a zöldségek már puhulnak, akkor levesszük a fedőt és tovább pirítjuk. Ha elfőtte a vizet, amit a zöldségek engedtek, akkor rádobjuk a sonkát, pár pillanat alatt összeforgatjuk. Közben a tojásokat egy tálba felverjük, pici sót és borsot adunk ehhez is, valamint beleöntjük a tejet és jól felverjük. Ráöntjük a zöldségekre, és fakanállal néha óvatosan megmozgatva készre sütjük. Ha van otthon egy kis reszelt sajt, akkor a végén meg lehet szórni vele, pillanatok alatt ráolvad, és extra ízt ad a vacsorának.


Bár a konyhában én töltöm a családból a legtöbb időt, azért előfordul, hogy a férjem (sőt néha már Bence is) kedvet kap egy-egy étel elkészítéséhez. Ez a zöldséges rántotta is a párom alkotása, és mondhatom, nagyon finoman sikerült. Bár sajnos ahogy a tojásárak szöknek felfelé, egyre ritkábban fog az ember ilyen "lakomákat" rendezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése