Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 28., kedd

Ricsi rántottája


Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott zöldségköret (minél vegyesebb, annál finomabb)
10 dkg sonkás felvágott(vagy "szezonban" sonka, tarja)
kevés vaj
8 db tojás
1 fej hagyma (vagy pár szál újhagyma)
kb. 0,5 dl tej

őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk, a felvágottat összecsíkozzuk. A serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, s ha már üvegesedik, megszórjuk a fagyasztott zöldségekkel. Lehet sózni, borsozni, és kicsit lentebb tekert lángnál fedő alatt pár percig pároljuk. Majd ha a zöldségek már puhulnak, akkor levesszük a fedőt és tovább pirítjuk. Ha elfőtte a vizet, amit a zöldségek engedtek, akkor rádobjuk a sonkát, pár pillanat alatt összeforgatjuk. Közben a tojásokat egy tálba felverjük, pici sót és borsot adunk ehhez is, valamint beleöntjük a tejet és jól felverjük. Ráöntjük a zöldségekre, és fakanállal néha óvatosan megmozgatva készre sütjük. Ha van otthon egy kis reszelt sajt, akkor a végén meg lehet szórni vele, pillanatok alatt ráolvad, és extra ízt ad a vacsorának.


Bár a konyhában én töltöm a családból a legtöbb időt, azért előfordul, hogy a férjem (sőt néha már Bence is) kedvet kap egy-egy étel elkészítéséhez. Ez a zöldséges rántotta is a párom alkotása, és mondhatom, nagyon finoman sikerült. Bár sajnos ahogy a tojásárak szöknek felfelé, egyre ritkábban fog az ember ilyen "lakomákat" rendezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése